Illegális szeméthalmok

2022.07.01. 09:20

Sikeres a szekszárdi hulladékkommandó munkája

A város több pontján is hulladékot helyezett el illegálisan négy férfi, akiknek ügyében a napokban zárták le a nyomozást a rendőrök. Baltavári Istvánt, a Szekszárdi Hulladékkommandó Civil Szervezetének ügyvezetőjét kérdeztük ezekről az esetekről.

F. E. B.

Illusztráció: Shutterstock

– Szervezetünk kétéves fennállása óta több mint százhúsz olyan objektumot talált, ahol illegális szemétlerakás történt. Örömünkre szolgál, hogy a rendőrségnek újra van kapacitása arra, hogy ezekkel az esetekkel is foglalkozzon. A büntetőtörvénykönyv szerint az elmúlt év januárjától az illegális hulladéklerakás bűncselekménynek számít és akár három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető – mondta el Baltavári István.

A civil szervezet ügyvezetője azt is elmondta, több esetben is tettek már feljelentést szervezetével, ami elmondása szerint egy elég hosszadalmas folyamat. A napokban lezárt ügyek kapcsán megtudtuk, tavaly áprilisban tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a Tartsay Vilmos utcában, a Murga patak gátjánál öt kupacban különböző hulladékokat rakott le. Ezt követően májusban a szekszárdi polgármesteri hivatal is feljelentést tett amiatt, hogy a Búzavirág utcában egy ingatlan udvarán valaki hulladékgazdálkodási engedély nélkül járműveket bont.

Mint azt megírtuk, a két ügyben indult nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett bizonyítékok és szakértői vélemények szerint egy harminckét éves szekszárdi férfira és három, korábban nála lakó ismerősére terelődött a gyanú. A négy férfi időközben más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbe került.

Gyanúsítotti kihallgatásaik alkalmával mindannyian részben beismerő vallomást tettek a Szekszárdon elkövetett cselekményeik okán, és így hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt is felelniük kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában