Elfogás

2022.07.07. 08:49

Spanyolországban bujkált a bűnszövetséget irányító nő

Spanyolországban találták meg egy nyolc év fegyházbüntetésre ítélt bűnszövetséget irányító bogyiszlói nőt a Tolna megyei felderítők és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési nyomozói.

TEOL

Fotó: részlet a videóból

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt szabott ki a bíróság nyolc év letöltendő szabadságvesztést Zs. Katalinra jogerősen még februárban – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A nő azonban még ezt megelőzően ismeretlen helyre távozott, később nem vonult be a börtönbe, megszökött a hatóságok elől.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya kezdte el keresni, majd a felkutatásába 2021 novemberében bekapcsolódott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztálya is.

Mivel felmerült a gyanú, hogy az asszony külföldön bujkál, ezért ellene európai elfogatóparancsot is kiadtak a hatóságok. A feltételezés beigazolódott, amikor a Tolna megyei felderítők és a KR NNI célkörözési egységének nyomozói kiderítették, hogy a nő Spanyolországban él. A búvóhely azonosítása érdekében felvették a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözés tagjaival.

A rajtaütésre június 5-én került sor. Az asszonyt a spanyol rendőrök az Ebro folyó partján bérelt házában fogták el. Lehetősége sem volt az ellenállásra. Kiadatásáról a spanyol hatóságok döntöttek, és július 6-án átadták a magyar hatóságoknak, akik repülővel az esti órákban hozták haza Spanyolországból. Zs. Katalint ezt követően a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában