Felhívás

2022.08.12. 16:20

A szabadtéri tüzekkel folyamatosan számolnunk kell

A csütörtöki nap sem telt szabadtéri tüzek nélkül. Három esetben is füves terület, avar és gaz kapott lángra Tolna megyében.

TEOL

Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság (Fotó: TMKI)

Csütörtök délben Dombóváron, a III. utcába egy családi ház mögötti füves területre riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Mintegy négyszáz négyzetméternyi területen kapott lángra avar és gaz, amely egy farakást, erőgépet és lakóépületeket veszélyeztetett. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Csütörtök délután mintegy ötszáz négyzetméternyi területen égett avar és gaz Regölyön a Hunyadi utcában. A lángok a közeli pincéket veszélyeztették. A tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Idén Tolna megyében már 171 tűz keletkezett a szabadban. A mai napig összesen 168 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Összesen 370 tűzoltószert riasztott a megyei műveletirányítás. Július másodika, az országos tűzgyújtási tilalom elrendelése óta 103 hektáron tombolt a tűz a szabadban.

A hétvégén is tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megelőzzük a szabadtéri tüzek kialakulását. A természetben senki ne gyújtson tüzet, a kerti bográcsozásnál, grillezésnél pedig ne hagyják felügyelet nélkül a lángokat! Továbbra is tilos tarlót égetni, és mivel tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban, ezért erdőkben és azok kétszáz méteres környezetében sem szabad tüzet gyújtani. Gyalog, kerékpárral és gépjárművel közlekedve véletlenül se dobjuk el a cigarettacsikket az utcán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában