Vádemelés

2022.08.10. 16:20

Milliós kárt okozott a réz- és alumínium kábelben „utazó” férfi

Nagyobb értékre folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 38 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: MW)

A vádlott 2021. július 12. és 15. napja között, az egyébként jogszerűen nála lévő kapunyitó távirányító segítségével, bement egy szekszárdi telephelyre. A telep hátsó részében található fedett tárolóból eltulajdonította a sértett tulajdonában lévő, csaknem 40 méter réz- és 50 méter alumínium földkábelt. A vádlott augusztus 1-én az éjjeli órákban ugyanerről a helyről eltulajdonított további 2,5 méter réz földkábelt.

A lopással okozott kár összesen több, mint kétmillió forint, mely a nyomozás során nem térült meg. A többszörösen büntetett előéletű, speciális bűnismétlő vádlott beismerő vallomást tett. Vele szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a sértett kárának megtérítését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában