Beavatkozások

2022.08.30. 16:20

Bőven akadt munkájuk megyénk tűzoltóinak

Gépjárműtűz, szén-monoxid jelenlét, útra dőlt fa és közúti közlekedési baleset felszámolása is adott munkát megyénk tűzoltóinak az elmúlt napokban - tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelem.

TEOL

Illusztráció (Fotó: TMKI)

Amint azt már korábban megírtuk, Dunaföldvárnál, az M6-os autópálya 89. kilométerénél egy személygépkocsi sodródott le az útról, majd gyulladt ki péntek délután. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. A mentők a jármű vezetőjét kórházba szállították.

Vasárnap teljes terjedelmében égett egy dobozos kisteherautó Bonyhádvarasdnál, a 6535-ös számú út 8. kilométerénél, a szilárd útburkolattól mintegy száz méterre az erdő szélén. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Nem tartózkodott senki a gépjármű közelében.

Szekszárdon az Ibolya utcában jelzett be egy szén-monoxid-érzékelő péntek délután. A fürdőszobában egy nyitott égésterű kombi gázkazán bekapcsolását követően riasztott a szén-monoxid jelenlétét kimutató eszköz. A helyszínre a szekszárdi hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult, akik a megengedett feletti, életre veszélyes határértéket olvastak ki az érzékelőből, majd ezt követően felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy egy műszaki felülvizsgálatig ne használják az érintett tüzelő-fűtőberendezésüket.

Egy személyautó ütközött neki négy járműnek, majd borult a tetejére Tolnán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában szombat délután. A jármű sofőrjét a tolnai önkormányzati tűzoltók segítették ki az összeroncsolódott járműből. A rendőrségi helyszínelés idejére az utca érintett szakaszát teljesen lezárták a forgalom elől.

Vasárnap délután a 6-os számú főút 140. kilométerénél a Sió-híd és az M9 autóút körforgalma között egy nagy méretű fa dőlt az úttestre, amely a szalagkorláton megtámaszkodva két forgalmi sávot torlaszolt el. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy motoros fűrész egy a magasból mentő szer segítségével távolították el a fát.

Megelőzés:
A katasztrófavédelemhez a szén-monoxid miatt érkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látszik, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon. Érzékelőt csak megbízható forrásból, műszaki cikkeket forgalmazó üzletben szabad vásárolni. Vásárlásnál keressék a magyar nyelvű használati utasítással rendelkező és megfelelő minőségű készülékeket. Az ajánlott készülékek listája a katasztrófavédelem honlapján elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában