Katasztrófavédelem

2022.08.22. 12:57

Pusztított a vihar Tolnában: fák dőltek lakóházakra, járműre

Nyolc tűzesethez és huszonhárom műszaki mentéshez vonultak Tolna megye tűzoltói az elmúlt 72 órában. A viharos, szeles időjárás eredményeképpen fák dőltek lakóházak tetejére, gépjárműre, a kidőlt fák több helyen akadályozták, vagy bénították meg teljes egészében a forgalmat – tájékoztatott hétfőn a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI).

TEOL

Fotó: TMKI

Egy lovas tanya melletti nyárfa dőlt egy földes útra, villanyoszlopra és egy kerítésre Tolnán, a Palé utcához közel szombat reggel. Az illetékes közműszolgáltató szakemberei érkezését követően a tolnai önkormányzati tűzoltók motoros kézifűrészek segítségével távolították el a kidőlt fát.

Szombat délelőtt a dunaföldvári önkéntes tűzoltók Dunaföldváron, a Kéri úton, egy lakóépület héjazatára dőlt kisebb méretű akácfát távolítottak el egy láncfűrész és dugólétra segítségével.

Fotó: TMKI
 

Egy személyautó tért le az úttestről és borult fel szombat délelőtt Tevelen. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az áramtalanítást követően a kerekeire állították a járművet.

Gerjenben, a Gephardt pusztánál egy diófa dőlt egy személyautóra, míg a Hunyadi utcában egy 20 méter magas fenyőfa dőlt egy lakóházra péntek este. A műszaki mentésekhez a szekszárdi hivatásos és faddi önkéntes tűzoltók vonultak, akik motoros kézifűrész segítségével távolították el a kidőlt fákat.

A képet köszönjük olvasónknak, Vas-Guld Zsuzsannának

Mint arról beszámoltunk, Tolna város önkormányzati tűzoltóit riasztották az 5116-os számú út 4. kilométeréhez, ahol egy 15 méteres, kidőlt nyárfa bénította meg a közlekedést péntek este (a fenti képen). A beavatkozó rajok motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Pénteken Kaposhomokon, a Telekhegy utcába a dombóvári hivatásos, míg Szalkszentmártonon az 5213-as számú út 18. kilométeréhez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották segítségnyújtásra. Mindkét helyen gaz és avar égett, amelyet vízsugarak és kéziszerszámok segítségével számoltak fel a tűzoltóegységek. 

Forrás: Fadd NTE
 

Villám csapott egy fába Nagyszokolyon, a Táncsics utcában, amelynek következtében a fa környezetében található bozótos terület is meggyulladt péntek délután. Tamási önkormányzati tűzoltói oltották el keletkezett lángokat az ott lakók segítségével.

Lecsapott a vihar Gerjenre

Mint azt megírtuk, hatalmas vihar söpört végig pénteken Gerjenen (a fenti képen). „Az elmúlt este olyan időjárás csapott le községünkre, amelyre sokan mondhatjuk, hogy nem nagyon láttunk ilyet: ágakat tört le, tetőket szakított le, fák dőltek ki” – írta közösségi oldalán Romhányi Károly, Gerjen polgármestere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában