Lejárt a műszaki

2022.09.08. 13:13

A körzeti megbízott azt hitte, rosszul lát

Tizenkilencre húzott lapot az a 46 éves mohácsi férfi, aki egy aznap vásárolt utánfutót vontatott. A hiba csak az volt, hogy a pótkocsi műszaki érvényessége 21 éve lejárt, s pechjére nem messze otthonától a bátai körzeti megbízott megállította.

TEOL

Utoljára az évezred elején vizsgázott az utánfutó (Fotó: TMRFK)

A Bátaszéki Rendőrőrs körzeti megbízottja az 56-os főúton tartott ellenőrzést szeptember 7-én délután, amikor egy sárga színű pótkocsit húzó autó tűnt fel neki, ezért megállította. Ellenőrizte a sofőr, a kocsi és az utánfutó adatait is. Munkatársunk először azt hitte, rosszul lát: a „pótkocsi” okmányában és a nyilvántartórendszerben talált adatok szerint az utánfutó műszaki érvényessége már több mint 21 éve lejárt!  

A sofőr elmondta, hogy az utánfutót aznap vásárolta Székesfehérváron, s éppen Mohácsra tart vele. Az adásvétel során az új tulajnak is feltűnt, hogy az utánfutó műszakija már jó régen lejárt, de mivel volt rá érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ezért gondolta, hogy elindul vele haza, s majd otthon leműszakiztatja.

A körzeti megbízott az intézkedés végén szabálysértési feljelentést tett a jármű vezetőjével szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában