Illegális bevándorlás

2022.09.05. 13:38

A NAV munkatársai kapcsoltak le migránsokat az M6-oson

A Tolna megyei rendőrök a hétvégén két esetben intézkedtek illegális migránsokkal szemben Fácánkert térségében, az M6-os autópályán.

TEOL

Nem kevesebb mint 14 szír migráns utazott ebben a Peugeot egyterűben (Fotó: TMRFK)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hivatásos munkatársai értesítették szeptember 4-én 3 óra 40 perckor a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Paksi Autópálya Alosztályának járőreit , hogy az M6-os autópálya fácánkerti pihenőjében migráns személyeket vontak intézkedés alá. Egy 36 éves német férfi egy szintén német rendszámú autóval öt török állampolgárt szállított, akik személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Öt török bevándorlót szállított a német embercsempész (Fotó: TMRFK)

Szeptember 5-én, nem sokkal éjfél után az M6-os autópályán – szintén Fácánkert térségében – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizni akartak egy osztrák rendszámú Peugeot személyautót. A jármű a NAV jelzésére megállt, de a járművezető elmenekült, őt azóta is keresik. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bálaszéki Autópálya Alosztály járőrei ellenőrizték a kocsiban utazókat, akik mind a tizennégyen szír állampolgárnak vallották magukat, ám személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt mindkét esetben eljárást indítottak, a szombaton elfogott német férfit őrizetbe vették.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában