Vádemelés

2022.09.07. 13:30

Átverte fiatal vevőjét a budapesti férfi

A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat egy 23 éves budapesti férfi ellen, tájékoztatott Dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

TEOL

Képünk illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

A vádlott 2021 decemberében számítógépes egerek eladásáról szóló hirdetést tett közzé az interneten. A hirdetésre egy fiatal szekszárdi férfi jelentkezett, akivel a vádlott 2021. december 12-én személyesen találkozott Budapesten. Ennek során a vádlott a sértettet tévedésbe ejtette úgy, hogy jogtalan haszonszerzésre törekedve 30 darab működésképtelen számítógépes egeret adott el a sértettnek. Ezek ellenértékeként a sértett százötvenezer forint készpénzt fizetett a vádlottnak.

A sértett megtévesztése érdekében a vádlott az adásvételről kézzel írt átvételi elismervényt is készített, amelyben egyben garanciát vállalt az egerek rendeltetésszerű működésére vonatkozóan is. A vásárlást követően a tévedésbe ejtett sértett szekszárdi otthonába hazatérve észlelte, hogy a termékek működésképtelenek, majd amikor megkísérelte felvenni a kapcsolatot a vádlottal, ő már elérhetetlenné vált számára.

A csalással okozott kár összesen százötvenezer forint, mely a nyomozás során nem térült meg. A büntetlen előéletű vádlott a nyomozás során beismerő vallomást tett. Vele szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását és a kár megtérítésére kötelezését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában