Magánokirat-hamisítás

2022.09.29. 14:30

Az ügyfelei személyes adataival élt vissza a biztosítási ügynök

A Szekszárdi Járási Ügyészség két rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége, valamint két rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat egy 61 éves és egy 32 éves pécsi férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vád szerint a vádlottak 2021. november közepét megelőzően egy pénzügyi szolgáltató cég alkalmazottjai voltak, feladatuk áruhitel szerződések és árubiztosítás kötések ügyintézése volt. Az idősebb férfi emellett egy biztosító társaságnál biztosításkötésekkel is foglalkozott. Ennek keretében a biztosító ügyfeleinek személyes adatait, így többek között név, születési hely és idő, lakcím, telefonszám és egyéb adatokat is kezelte.

2021. november 13-án és 14-én az idősebb vádlott jogosulatlanul a fiatalabb vádlott rendelkezésére bocsátotta két olyan személynek a személyes adatait, melyeket a biztosítónál végzett tevékenysége során ismert meg. Ezeket felhasználva a fiatalabb vádlott két darab valótlan tartalmú lakossági fizetési számla- és betéti szerződést állított ki, melyeket a vádlottak a szerződőként feltüntetett személyek aláírását meghamisítva aláírtak. Az így elkészített hamis szerződéseket a fiatalabb vádlott az egyik bankhoz benyújtotta, azaz felhasználta. A szerződések végül nem jöttek létre, mivel azokat a bank elutasította.

A büntetlen előéletű vádlottakkal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben halmazati büntetésként pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában