Vádemelés

2022.09.29. 12:00

Bolti szarkát fogtak a szekszárdi rendőrök

A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 45 éves, büntetett előéletű férfi ellen – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vád szerint a vádlott ismeretlen társával együtt 2022. február 4-én délelőtt bement Szekszárdon egy cipőüzletbe. A boltban letörték az áruvédelmi eszközt két pár férfi sportcipőről, majd a cipőket a vádlott a kabátja alá rejtette és az üzletből fizetés nélkül távozott.

Az eltulajdonított cipők értéke összesen közel 60.000,-Ft volt. A nyomozó hatóság az egyik pár cipőt a vádlottnál megtalálta és lefoglalta, de azt már újra értékesíteni nem lehet, így a lopással a sértett áruháznak okozott kár nem térült meg. A sértett képviselője a kár megtérítése érdekében a polgári jogi igényét előterjesztette.

A vádlott visszaeső, korábban más jellegű bűncselekmény miatt fegyházbüntetésre ítélték. A lopás miatt vele szemben a járási ügyészség elzárás büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, egyben indítványt tett a sértett polgári jogi igényének elbírálására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában