Embercsempészet

2022.09.18. 11:43

Dunaszentgyörgynél ért véget az utazás

Egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező szír állampolgárt vettek őrizetbe embercsempészet miatt a Tolna megyei rendőrök szombaton.

TEOL

Fotó: TMRFK

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – szeptember17-én a délutáni órákban, az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a dunaszentgyörgyi pihenőnél ellenőriztek egy magyar rendszámú BMW-t, melyben a sofőrön kívül négyen utaztak. A kocsi utasai mindannyian tunéziai állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az M6-os autópálya dunaszentgyörgyi pihenőjében ellenőrizték a BMW-t (Fotó: TMRFK)

Az autót egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező, magát szír állampolgárnak valló 48 éves férfi vezette, akit kollégáink elfogtak. Vele szemben a TMRFK Bűnügyi Osztályán embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A sofőrt kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.  

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény  kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában