Társtettesként elkövetett garázdaság

2022.09.26. 09:37

Fogház- és pénzbüntetés vár a dulakodókra

A Szekszárdi Járási Ügyészség társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 32 éves és egy 21 éves decsi férfi ellen - tudtuk meg a Tolna Megyei Főügyészségtől.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint idén februárban Decsen az egyik Nemzeti Dohánybolt előtt szóváltás alakult ki a vádlottak között. A felek vitája hangos veszekedéssé, majd verekedéssé fajult. Az idősebb férfi ennek során ököllel arcul ütötte, és gázspray-vel le is fújta a fiatalabb vádlottat. A vádlottak ezután dulakodni kezdtek. Miután mindketten a földre kerültek, a fiatalabb férfi is többször fejen ütötte a másik vádlottat.

A verekedés során mindkét vádlott nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett, azonban emiatt egyikük sem kérte a másik felelősségre vonását. A kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsító vádlottakat a járási ügyészség társtettesként elkövetett garázdaság vétségével vádolja, amely bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a már több alkalommal jogerősen elítélt idősebb vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, míg a másik vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában