Riasztások

2022.09.27. 15:24

Nem csak a kályhában égett a tűz Szekszárdon

Tüzelő- és fűtőberendezésének tüzén felül, egy kéménytűzhöz, valamint egy veszélyt jelző szén-monoxid-érzékelőhöz riasztották a Tolna megyei tűzoltókat hétfőn.

TEOL

Egy kályha begyújtásakor keletkezett tűz Szekszárdon, a Kiss János utcában (Fotó: Szekszárdi HTP)

Szekszárdon, a Kiss János utcában egy családi ház melléképülete – a kályha begyújtásakor – mintegy kilenc négyzetméteren borult lángokba hétfő délelőtt. A tűzesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik két vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Egy Kiss Sándor utcai ház melléképületében csaptak fel a lángok hétfőn Szekszárdon (Fotó: SZHTP)

Hétfő délután egy családi ház kéményében lerakódott korom égett Értényben. A Kossuth Lajos utcai tűzesethez Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik három porral- és egy habbal oltó készülék segítségével fékezték meg a tüzet, majd értesítették a kéményseprőipari szolgáltatást ellátó csoportot. A házban a fűtés egyéb módon megoldott.

Egy szén-monoxid-érzékelő jelzett be Bonyhádon, a Gagarin utcában hétfő délután. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik kimutatható szén-monoxid-koncentrációt mértek. A tűzoltók átszellőztették az épületet, majd felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy vizsgáltassa át a berendezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában