Prevenció

2022.09.27. 14:49

Programsorozat indult az állatok védelméért

Az Állatok Világnapja alkalmából 2022. szeptember 20-a és október 4-e közötti időszakban az állatok védelmére irányuló rendőrségi prevenciós programsorozat indult - tudtuk meg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

TEOL

Előadás a felelős állattartásról (Fotó: police.hu)

Rendőrségi előadássorozat indult, melynek keretében a bűnmegelőzési előadók a kitelepüléseik, valamint az iskolai előadásaik során az állatvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. A napokban a dunaföldvári Beszédes József Általános Iskola 3. osztályában tartottak állatvédelmi előadást a Dunaföldvári Rendőrőrs körzeti megbízottai.

A felelősségteljes állattartás volt a téma. A rendőrök beszélgettek a gyerekekkel arról, hogy kinek milyen háziállat van odahaza, és nekik milyen kötelességeik vannak velük szemben - etetés, sétáltatás, gondozás, szeretgetés, takarítás stb. Elmondták a diákoknak azt is, hogy mit kell tenni, ha gazdátlan vagy sérült, esetleg bántalmazott állattal találkoznak vagy ilyet találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában