Revans

2022.09.22. 10:43

Rendőrök fékezték meg a szekszárdi bíróságon tomboló ikreket

Tárgyalás közben esett neki a sértettnek két vádlott, egy ikerpár két tagja szeptember 20-án a Szekszárdi Járásbíróságon. Egyikük a bírót is fenyegetni kezdte, őt előállították.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A büntetőügy tárgyalásán a két férfi előbb hangoskodni, majd szidalmazni és ütlegelni kezdte a sértettet. A bíró próbálta a feleket lecsitítani, nem sok sikerrel – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint azt részletezték, a kiabálást meghallotta, egy másik ügy miatt éppen ott tartózkodó rendőr, Rapp Mátyás. Ekkor már a tárgyalóból is segítséget kértek. A rendőr előbb felszólította a két férfit, hogy hagyják abba az ordibálást. Egyikük megértette a kérést, a testvérpár másik tagja azonban nem hagyta abba a rendzavarást. 

Ekkor a sértett már a bíró mögé bújva állt. A vádlott őt is és a bírót is fenyegetni kezdte. A rendőr többszöri felszólítás után, bilincseléssel tudta csak megfékezni az agresszív vádlottat, akit az addigra megérkező többi egyenruhás közreműködésével előállítottak. A 29 éves helyi férfit azonnal gyanúsítottként hallgatták ki hatósági eljárás megzavarásának bűntette és súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.

A bíróság képviselői még aznap köszönőlevelet küldtek Rapp Mátyás őrparancsnok hatékony közreműködéséért, hogy a tárgyalóteremben visszatérhetett a rend.

Ezzel azonban még nem ért véget a történet. Ugyanis miközben az ikerpár előállított tagját a rendőrök elszámoltatták, a tárgyalóteremből hazafelé tartó fivére egy macsétát vett magához, majd útnak indult, hogy revansot vegyen. Már úton volt a sértett otthonához, amikor az éber járőrök ellenőrizték, és a férfitól lefoglalták a közbiztonságra veszélyes eszközt, és vele szemben eljárást indítottak.  

Címkék#Bűnügyek
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában