Összefoglaló

2022.09.17. 09:09

Veszélyes volt a 6-os főút Paks és Dunaföldvár között

Megyénk útjain szeptember 16-án két könnyű sérüléses és öt anyagi káros baleset történt, tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Motorkerékpárral, utassal együtt közlekedett egy 68 éves mezőberényi férfi, pénteken 10 óra 45 perc körüli időben a 6-os számú főúton Dunaföldvár felől Paks irányába. A 89-es kilométerszelvénybe érve a lejtős, nedvesség miatt csúszós úton fékezett, elvesztette uralmát a motor irányítása felett és elesett. A balesetben a férfi könnyebben megsérült.

Fotó: TMRFK

Személyi sérüléses baleset történt szeptember 16-án 20 óra 16 perc körüli időben is a 6-os számú főúton. Egy 39 éves paksi férfi közlekedett autóval Dunaföldvár felől Paks irányába. Elmondása szerint a 102-es kilométerszelvényhez érve az út jobb szélén egy "őzet" látott, ezért hirtelen balra kormányozott, majd vissza jobbra. A manőver során elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, a jobb oldali árokba sodródott, ahol több diófának ütközve állt meg. A balesetben a sofőr és jobb első utasa könnyebben megsérült.

Az anyagi káros balesetek közül két esetben az elsőbbség meg nem adása, két esetben a követési távolság be nem tartása miatt történt koccanás, míg egy esetben a 6-os számú főúton egy autó vezetője nem észlelte időben a forgalmi sávjában kihelyezett terelő táblákat, így többet felborított közülük.

Fotó: TMRFK

A Tolna megyei rendőrök tegnap két főt fogtak el és hármat állítottak elő. Az egyenruhások öt szabálysértési feljelentést tettek, és két biztonsági intézkedést hajtottak végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában