Előadások

2022.10.31. 11:00

A megelőzés került fókuszba Tengelicen

Rendőrségi előadás volt Tengelicen iskolásoknak, közlekedésről és egyéb veszélyekről, számolt be róla a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Kipróbálhatták magukat a gyerekek a kerékpáros pályán (Fotó: TMRFK)

A napokban a Tengelici Általános Iskolában járt Bíró Ilona Mária főtörzsőrmester és Berkiné Tózer Erika alezredes. A Paksi Rendőrkapitányság szakemberei egy egész napos program keretében tartottak előadásokat több mint száz gyerek részére. Délelőtt az alsósok programjában az egyedül otthon és az idegenekkel való kommunikáció volt a téma. A felső tagozatos tanulóknak a bulizás, szórakozás, valamint a drogok, alkohol, kábítószer használatáról, annak káros hatásairól beszéltek.

A délután a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos ismeretekről szólt. Volt elméleti előadás, ahol a gyalogos és kerékpáros közlekedés volt a téma. Megismerkedtek a gyerekek a kötelező tartozékokkal, kerékpáros KRESZ ismereteket szereztek, majd egy játékos közlekedési vetélkedőn bizonyíthatta ki-ki, hogy mit „tanult meg”.  A gyors és hibátlan megoldók kerékpáros szilikon lámpákat és rendőrségi kártyajátékokat kaptak ajándékba.

Fotó: TMRFK

Az első osztályos gyermekek részére fényvisszaverővel ellátott balesetmegelőzési hátizsákokat osztottak ki az előadók. Végül pedig a gyakorlatban is kipróbálhatták magukat a gyerekek a kerékpáros pályán.

A programot gazdagította még egy rendőrségi kutyákról szóló előadás is, melynek végén a gyerekek meg is simogathatták Luna kutyát. A kutyás előadáson Szabó Zoltán zászlós, helyi körzeti megbízott és Kiltau András mezei őr voltak kollégáik segítségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában