Ellenőrzést tartottak

2022.10.25. 09:20

A passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak Tolnában

A néhány órás fokozott ellenőrzés alkalmával több, mint 40 szabálysértővel szemben intézkedtek az egyenruhások - értesültünk a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

TEOL

Forrás: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti állományának munkatársai 2022. október 22-én a közlekedésbiztonság javítása és a balesetek megelőzése céljából összehangolt megyei ellenőrzést tartottak. A nap folyamán alapvetően a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatos jogsértések kiszűrésére koncentráltak, ugyanis a mai napig több olyan súlyos kimenetelű és tragédiával végződő baleset történt a megye útjain, amelyek kimenetele megelőzhető lett volna, ha az érintettek használták volna a biztonsági övüket.

A néhány órás fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzés során 28 olyan sofőrrel és utassal szemben intézkedtek a rendőrök, akik nem használták a biztonsági övüket. Az egyenruhások egy sofőrt engedély nélküli vezetés, egyet pedig kötelező biztosítás hiánya miatt jelentettek fel. Tizenkét esetben kisebb fokú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki a szabálytalankodóknak. Volt egy olyan sofőr is, aki ittasan ült volán mögé, neki a jogosítványa bánta a meggondolatlan cselekedetét. Emellett vele szemben büntetőeljárást is indítottak a rendőrök ittas járművezetés elkövetése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában