Illegális migráció

2022.10.15. 12:10

Bogyiszlóig tartott a nyolc migráns útja

A Tolna megyei rendőrök őrizetbe vették azt a grúz férfit, aki illegális migránsokat akart Magyarországon keresztül külföldre csempészni – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2022. október 14-én este negyed kilenc körül ellenőriztek egy lengyel rendszámú autót az M9-es autóúton, Bogyiszló közelében. A kocsit egy 52 éves grúz férfi vezette, aki az utas- és csomagtérben nyolc külföldit szállított.

Az utasok közül hárman indiainak, öten pedig szírnek vallották magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét azonban hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán az 52 éves grúz sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában