Szabadságvesztés

2022.10.20. 16:46

Felfüggesztett börtönbüntetés jár hamis tanúzásért

A Bonyhádi Járásbíróság a 2022. október 20. napján tartott előkészítő ülésen hamis tanúzás bűntette miatt 10 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki egy teveli férfivel szemben. A börtönbüntetés végrehajtását a bíróság 1 év 10 hónap próbaidőre felfüggesztette - tájékoztatott a Szekszárdi Törvényszék.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Az ítélet szerint a vádlott 2021. június 18. napján azt a valótlan tartalmú bejelentést tette a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, miszerint a fia tulajdonában álló és egy gazdasági társaság telephelyéül szolgáló ingatlanba ismeretlen személyek törtek be és onnan szerszámgépeket, valamint informatikai eszközöket hoztak el. A vádlott bejelentése alapján a Bonyhádi Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt nyomozást rendelt el.

A nyomozó hatóság az eljárás során a vádlottat tanúként hallgatta ki, aki a vallomásában a betörés tényét valótlanul állította. A vádlott fia is kihallgatásra került a nyomozás során, aki elmondta, hogy az édesapja által bejelentett betörés nem volt igaz, a vádlott azt azért találta ki, hogy a NAV ellenőrzés alól kibúvót találjanak a megrendezett betörés bejelentésével. A vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismerte és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában