Vádemelés

2022.10.07. 15:53

Hegyekben állt a szemét a tolnai férfi udvarán

Különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 77 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Illusztráció: Shutterstock

A vád szerint a férfi ez év márciusát megelőzően a tulajdonában lévő tolnai ingatlan bekerített udvarán különösen jelentős mennyiségű lomhulladékot halmozott fel és tárolt bejelentés nélkül. A több, mint százkilencven köbméter hulladék között háztartási-, műanyag-, illetve fémhulladék is volt – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség. Tudatták, a megvádolt férfi nem rendelkezett hatósági engedéllyel a hulladékgazdálkodási tevékenységre. A vádlott a nyomozás ideje alatt a hulladékok elszállítását megkezdte.

A hatályos büntető törvénykönyv vonatkozó rendelkezései értelmében jelentős mennyiségű hulladék az ezer kilogrammot, vagy a tíz köbmétert meghaladó mennyiségű hulladék. Különösen jelentős mennyiségű hulladék pedig a jelentős mennyiségű hulladék tízszerese.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Mint azt megírtuk, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntette miatt emelt vádat egy 59 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A vádlott tavaly február 16-án délután öt óra körül egy Bátaszékhez közeli külterületen engedély nélkül mintegy három köbméter vegyes hulladékot helyezett el. A saját gépkocsiján szállított hulladék műanyagot, papírt, gumit és hungarocell, azaz expandált polisztirolhab (EPS) szigetelőanyagot is tartalmazott.

Ugyancsak megírtuk, egy 42 éves és egy 27 éves szekszárdi férfi ellen hulladékgazdálkodás rendje megsértésének, illetve veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség. A vádlottak testvérek, akik még 2014-ben költöztek szüleikkel bérlőként egy szekszárdi ingatlanba. A vádirat szerint 2021. márciusát megelőzően az idősebb vádlott a ház udvarán jelentős mennyiségű, mintegy 80-100 köbméter egyes hulladékot halmozott fel bejelentés, nyilvántartásba vétel, illetve engedély nélkül.

További hasonló írásokat ide, illetve ide kattintva találhat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában