Illegális bevándorlás

2022.10.05. 13:09

Ki gyalog, ki vonaton: Tolna megyében ért véget az utazás

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

TEOL

Az autópálya geresdi pihenőjében kapcsolták le a három marokkói férfit (Fotó: TMRFK)

Egy vasúti dolgozó tett bejelentést október 2-án este nyolc óra körüli időben, hogy a Bajáról Budapest felé közlekedő vonaton egy gyanús férfi utazik, akikről azt feltételezi, hogy illegális migráns. A szekszárdi járőrök intézkedés alá vonták az idegent, aki tunéziai állampolgárnak mondta magát.

Az M6-os autópályán szolgálatot ellátó Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei igazoltattak október 4-én délután, háromnegyed hat körül három férfit, akik gyalogoltak a Bátaszék közigazgatási területén található Geresdi pihenőben. A férfiak állításuk szerint marokkói állampolgárok.

A férfiak személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz – olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában