Börtönbüntetés és vagyonelkobzás

2022.10.26. 18:40

Közel négyszázezer forintos aranyláncot lopott a zsebtolvaj

A Szekszárdi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves férfi ellen - közölte a Tolna Megyei Főügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 27-én kora délután élettársával együtt bement egy ékszerboltba, ahol az eladók segítségével nyakláncot kezdtek próbálni. Miközben az eladók a nyaklánc kiválasztásában segédkeztek az élettársának, a vádlott egy arany nyakláncot a zsebébe rejtett azért, hogy eltulajdonítsa. Ezután megkísérelte egy másik arany nyaklánc eltulajdonítását is, amikor azonban ezt is a zsebébe helyezte, az egyik eladó észrevette, és felszólította a vádlottat, hogy adja vissza a láncot és hagyja el az üzletet. A vádlott ennek eleget téve az üzletből kiment, a korábban észrevétlenül elrakott láncot azonban nem adta vissza, azt eltulajdonította.

A két nyaklánc értéke összesen több, mint 860.000,-Ft volt, melyből az egyik nyaklánc visszaszolgáltatásával 469.000,-Ft térült meg. A vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzás elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. Egyben indítványt tett arra is, hogy a járásbíróság adjon helyt a sértett cég által a kára megtérítése érdekében előterjesztett polgári jogi igénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában