Biogázként hasznosul

2022.10.28. 09:29

Nyolcezer liter alkoholt semmisítettek meg

A közelmúltban semmisítették meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai által Nyugat-Magyarországon lefoglalt alkoholtermékeket. Az ismeretlen eredetű italokból biogáz lesz, ami hőenergiaként hasznosul, adta hírül a NAV sajtóosztálya.

TEOL

A pénzügyőrök az elmúlt időszakban mintegy nyolcszázötven esetben foglaltak le ismeretlen eredetű alkoholt Nyugat-Magyarországon. A lefoglalt jövedéki árut kötelező megsemmisíteni, ha birtoklásuk nem szabályszerű. Az alkoholtermékek egy központi áru- és bűnjelraktárba kerülnek, majd elrendelik megsemmisítésüket.

A lefoglalt termékek megsemmisítése elegyítéssel kezdődött: a NAV munkatársai a különböző palackokban, üvegekben tárolt alkoholt nagy tartályokba öntötték össze, majd hatósági zárral látták el azokat. Emellett gondoskodtak a palackok szelektálásáról is, figyelve az újrahasznosításra. A tartályokban lévő szeszt a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt-nél szennyvíziszappal keverték, elérve a végleges megsemmisítést.

A 8000 liter alkohol a szennyvíziszapos elegyítés után rothasztó tartályokba került, majd egy hosszas biológiai folyamattal biogáz lesz belőle és hőenergiaként hasznosul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában