Kék hírek

2022.10.23. 10:00

Öt ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök

Tolna megye útjain október 22-én öt olyan sofőrrel szemben intézkedtek az egyenruhások, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: TMRFK)

Volt közülük egy olyan járművezető is, akinek nem volt elég, hogy ittasan ült volán mögé. A 29 éves kisvejkei férfi vezetői engedély nélkül, ittasan motorozott. A dombóvári egyenruhások elfogtak egy 29 éves kocsolai sofőrt, akit korábban eltiltottak a vezetéstől. A sofőrökkel a rendőrök szondát fújattak, mely pozitív eredményt mutatott, ezért őket további mintavételre előállították – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt sokkal nagyobb az esélye annak, hogy hibáznak és balesetet okoznak.

A rendőrség kéri, hogy szeszes ital fogyasztását követően senki ne üljön volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában