Kék hírek

2022.10.26. 09:02

Rendőrök elől menekült a vezetéstől eltiltott sofőr

A hét első napján több olyan sofőrt is igazoltattak a Tolna megyei rendőrök, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholos italt fogyasztottak. Akadt aki eltiltás hatálya alatt vezetett, más „csak” jogosítvány nélkül közlekedett.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Az első igazoltatásra október 24-én délelőtt, fél 11 körül került sor Tevel külterületén. Egy bordó színű kocsi vezetője észlelve a közúti ellenőrzést végző járőrt megállt, majd az úttesten megfordulva ellentétes irányba indult el, így a járőrök utána mentek. A menekülő autó haladása során többször áttért a szemközti sávba, majd csak többszöri hang- és fényjelzés után húzódott félre, és állt meg.

Az igazoltatás során kiderült, hogy az 57 éves teveli lakost a bíróság néhány nappal korábban immáron harmadik alkalommal jogerősen eltiltotta a vezetéstől, a férfi ennek tudatában ült a volán mögé. Az autó sem volt „tiszta”, hiszen egy másik kocsi rendszámtábláit szerelték fel rá. Mivel a járművet már korábban kivonták a forgalomból, így forgalmi engedélye és biztosítása sincs. A férfi a pár nappal korábban „vásárolt” autó adásvételéről sem rendelkezett semmilyen igazolással, és esetében a szonda is pozitív értéket mutatott.

Másik jármű rendszámát szerelte fel az autójára (Fotó: TMRFK)

A járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezető sofőrt az egyenruhások előállították további mintavételre, valamint a Bonyhádi Rendőrkapitányságra bűncselekmények – eltiltás hatálya alatti vezetés és egyedi azonosítójellel visszaélés bűntette – elkövetése miatt. A teveli férfi kihallgatása során beismerte, hogy tisztában volt az eltiltás tényével és azzal is, hogy „nem jó” rendszámok vannak az autón, mégis útnak indult. Kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására. Ittas járművezetés és további szabálysértések miatt is eljárás indul ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában