Illegális bevándorlás

2022.10.07. 10:20

Román embercsempészt kapcsoltak le Tolnában

A 27 éves román férfit, aki autójában öt illegális migránst szállított, az M6-os autópálya fácánkerti pihenőjében fogták el a Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei, olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

TEOL

Az M6-os autópálya fácánkerti pihenőjében ellenőrizték a román sofőrt (Fotó: TMRFK)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján az egyenruhások Fácánkert külterületén, az M6-os autópályán ellenőriztek egy román rendszámú személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban tartózkodott még öt férfi közül ketten indiainak, hárman afgánnak vallották magukat, de személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat kollégáink előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. Kihallgatása folyamatban van.  

A TMRFK közlése szerint az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában