Bűnmegelőzés

2022.10.28. 09:00

Szekszárdra ért a biztonság stafétája

Öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat részeként két hétig - a tudatosság jegyében - időskorúak részére tartanak előadásokat a rendőrök, amelynek témája a biztonságos internetezés.

A tolnai rendőrök baranyai kollégáiktól vették át a stafétát (Fotó: TMRFK)

A Tiszától a Balatonig - add át a biztonság stafétáját! címmel öt megyés bűnmegelőzési projekt az összefogás erejét, a prevenció fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül – a bűnmegelőzést fókuszba helyezve – szórakoztató módon mozgatja meg öt megye lakosságát.

A programsorozat Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy és Tolna megye rendőr-főkapitányságainak részvételével, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési szakmai támogatásával 2022. szeptember 20-án vette kezdetét Szegeden. A projektben – a megyék sajátosságait figyelembe véve – minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait.

Szekszárdon október 27-én a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztály vezetője, Panni Andrea alezredes átadta a stafétát a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya vezetőjének, Huszti Gábor alezredesnek, így a programsorozat Tolnában folytatódik. A megye bűnmegelőzési területen szolgálatot teljesítő rendőrei két héten keresztül az időskorúak részére tartanak tájékoztatókat, amelynek célja, hogy az interneten rájuk leselkedő veszélyekre felkészülve elkerülhessék az áldozattá válást.

A stafétát november 14-én a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság veszi át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában