Tűzeset

2022.10.13. 13:35

Tragikus: füstmérgezést kapott az áldozat Mucsiban

Csütörtök kora délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Tolna megyei Mucsiban egy holttestet és kialudt tűz nyomait találták - tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A bonyhádi tűzoltók vonultak egy többszintes családi házhoz, amelynek földszintjén a tragikus eset történt. A húsz négyzetméteres nappaliban két fotel és egy dohányzóasztal égett. Összesen három négyzetméteren pusztítottak a lángok, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Az áldozat vélhetően füstmérgezést szenvedett.

A tűz keletkezésének okának feltárása érdekében a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárási indít. A tragikus kimenetelű tűzesetek többsége megelőzhető lenne egy néhány ezer forintos füstérzékelő használatával. Különösen tanácsos ilyen eszközt felszerelni az egyedül élő emberek otthonába, hiszen már a tűz keletkezésekor figyelmeztet a veszélyre.

Meg nem erősített információnk szerint egy idős személy volt az áldozat.

Ezzel az idén már háromra nőtt a lakástüzek áldozatainak száma Tolnában. Mint azt nemrég megírtuk, az év elejétől október 11-ig összesen nyolcvannégy lakástűzhöz vonultak a tűzoltók Tolna megyében. A Szekszárdon március 13-án és a Mőcsényben március 17-én történt haláleset is konyhában történt és mindkét eset nyílt láng használatára vezethető vissza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában