Bűnügyek

2022.10.19. 13:42

Visszajárt a betörő a hatóságilag lepecsételt házba

Betöréses lopás miatt miatt folytattak eljárást két pincehelyi férfi ellen a tamási rendőrök – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Fotó: Police.hu

Mint azt a részletekről elmondták, 2021. májusában indult hivatalból eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2021. április vége és a feljelentés ideje között Simontornyán betört egy hatóságilag lepecsételt lakatlan házba és onnan, több mint 6 millió forint értékben különböző porcelán dísztárgyakat tulajdonított el.

A nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett információk alapján egy, az elkövetés idején  57 éves férfire terelődött a gyanújuk. A pincehelyi férfi nem volt ismeretlen a hatóság előtt. A bizonyítékok szerint többször is járt a lakatlan házban, egyedül és mást bevonva is dézsmálta a hagyatékot. Később az ellopott értékek egy részét eladta, de volt amit „csak” elajándékozott. 

A betöréssel gyanúsítható férfit a nyomozók 2021. júliusában fogták el a lakása közelében. Az intézkedés során lefoglaltak tőle egy, valószínűleg a lezárt házból származó porcelán díszt, valamint a mobiltelefonját is. Utóbbit a rendőrök érkezésekor egyébként összetörte. Elszámoltatása, majd első gyanúsítotti kihallgatása során is tagadta, hogy betört volna a kérdéses ingatlanba, ezt követően őrizetbe vették.

Fotó: Police.hu

Az egyenruhások kihallgattak egy másik, szintén pincehelyi férfit is. Az akkor 19 éves férfi elismerte, hogy júliusban, elfogása előestéjén volt Simontornyán a korábban már gyanúsítottként kihallgatott és őrizetbe vett társával. Az új információk birtokában szükségessé vált az idősebb férfi ismételt kihallgatás, amire már a börtönben került sor. Ő ugyanis idő közben megkezdte korábban elkövetett bűncselekmények miatt kiszabott büntetésének letöltését.

Fotó: Police.hu
 

Az eset körülményeinek vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában