Balesetek

2022.11.03. 18:10

A halálos baleset elkerülhető lett volna a néhány ezer forintos kütyüvel

Csütörtök kora délután érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Pécsett, a Feitig Imre utcában kigyulladt egy társasházi lakás. Egy járművel hat tűzoltó néhány perc alatt a helyszínre vonult, ahol egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak – tájékoztatott a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: M. K.)

A tűz magától kialudt, a tűzoltók a még izzó részeket hűtötték vissza. A tizenkét négyzetméteres konyha teljesen kiégett, és a konyha melletti előszobában lévő tárgyak is megolvadtak. A tűz pontos keletkezési körülményeinek feltárása érdekében tűzvizsgálat indul.

Egy néhány ezer forintos füstérzékelő hangosan sípol, ha füstöt észlel, így a tüzet még annak kialakulásakor meg lehet fékezni, és így nem tud komolyabb károkat okozni. Az érzékelő használatával időben ki lehet a lakásból menekülni és hívni a tűzoltókat. Minél hamarabb érnek ki a tűzoltók, annál több értéket tudnak megmenteni.

Októberben írtunk róla, hogy idén szeptember végéig 5592 lakás gyulladt ki Magyarországon. Az elmúlt fél évben számos alkalommal riasztották lakástűzhöz megyénk tűzoltóit is. Tolna megyében ketten is életüket vesztették az idén lakástűzben.

A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. A legoptimálisabb az lenne, ha minden szobában lenne ilyen eszköz.

Ahogyan azt korábban megírtuk, tegnap délután Tolnán, egy Bánya közben lévő családi házban jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A jelzésnek köszönhetően a lakó azonnal megkezdte az ingatlan szellőztetését és elhagyta az épületet, így megúszta az akár halálos kimenetelű balesetet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában