A biztonság stafétája

2022.11.08. 12:00

Az internet veszélyeiről tájékoztatták a szépkorúakat

Öt megyét érintő bűnmegelőzési programsorozat részeként két hétig - a tudatosság jegyében - időskorúak részére tartanak előadásokat a rendőrök, amelynek témája a biztonságos internetezés.

TEOL

Szekszárdon Huszti Gábor r. alezredes a Platán Nyugdíjas Klub tagjai részére tartott előadást a témában. (Fotó: TMRFK)

A napokban az internet biztonságról tartottak előadást a megyei rendőrök - Tamásiban, Szekszárdon és Dombóváron - időseknek, egy közelmúltban indult öt megyés megelőzési projekt keretében.

A program célja, hogy az összefogás erejét, a megelőzés fontosságát hangsúlyozva két hónapon keresztül – középpontban a különböző bűnmegelőzési témákkal - szórakoztató módon mozgassák meg öt megye lakosságát. A programsorozat a Csongrád-Csanád-, a Bács-Kiskun-, a Baranya- , a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság mellett Tolna megye részvételével, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóságának koordinálásával, a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési szakmai támogatásával 2022. szeptember 20-án vette kezdetét Szegeden. A projektben - a megyék sajátosságait figyelembe véve - minden területi egység egy-egy kiemelt téma köré szervezi saját programjait.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a stafétát Szekszárdon 2022. október 27-én a baranyai kollégáktól vette át Huszti Gábor r. alezredes a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, így a programsorozat Tolnában folytatódik. A megye bűnmegelőzési területen szolgálatot teljesítő rendőrei két héten keresztül az időskorúak részére tartanak tájékoztatókat, amelynek célja, hogy az interneten rájuk leselkedő veszélyekre felkészülve elkerülhessék az áldozattá válást.

 Farkas Gabriella Nóra r.alezredes a Tamási Rendőrkapitányság szakembere a helyi idősek otthonában az időseket érintő internetes veszélyekről tartott előadást. (Fotó: TMRFK)

E sorozat keretében 2022. november 7-én tartott előadást Farkas Gabriella Nóra r.alezredes a Tamási Rendőrkapitányság szakembere a helyi idősek otthonában az időseket érintő internetes veszélyekről. Az előadáson 25 fő vett részt. Szekszárdon Huszti Gábor r. alezredes a Platán Nyugdíjas Klub tagjai részére tartott előadást a témában. Dombóváron Tóth Szilvia r. főtörzszászlós a helyi Baptista Tevékeny Szeretetszolgálat Új Esély Központ gondozottjait tájékoztatta a rájuk leselkedő veszélyekről.

A stafétát 2022. november 14-én a Somogy Megyei Rendőr- főkapitányság veszi át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában