Tűz Bölcskén

2022.11.28. 13:29

Életet mentett a dunaföldvári rendőr és polgárőr társa

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, ahonnan a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást - adta hírül a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Fotó: TMRFK

Tűzesetről érkezett bejelentés a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányító Központjába november 27-én, vasárnap 21 óra körül Bölcskéről. Az ügyeletes a szolgálatban lévő dunaföldvári egységet riasztotta. Koch Róbert törzsőrmester és a vele szolgálatban levő polgárőrtársa tíz percen belül a címre érkezett, ahol látták, hogy az ingatlan hátsó részében csaptak fel a lángok. A ház előtt többen is tartózkodtak, akik elmondták, tudomásuk szerint bent van egy idős nő és gázpalack is lehet a házban. A bejárati ajtón jutottak be az ingatlanba, s az ott alvó idős nőt kivitték, és az utcán levő civilekre bízták.

A törzsőrmester ezután visszament a helyiségbe, s mivel gázkulcsot nem talált, egy késsel levágta a gázpalackot a tűzhelyről és a szabadba vitte. Közben vizet engedtek és vödrökkel kezdték meg a tűz oltását a tűzoltók kiérkezéséig. A kiérkező mentők a kimentett asszonyt megvizsgálták, de elszállítani nem kellett. A kiérkező tűzoltók a lángokat eloltották, a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Életet mentettek. Koch Róbert főtörzsőrmester, a Dunaföldvári Rendőrőrs egyenruhása és Ujcz Ferenc, a bölcskei polgárőrség vezetője (Fotó: TMRFK)

Mint azt megírtuk, számos lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén. Pénteken Sárpilisen csaptak fel a lángok egy családi háznál, két hete pedig egy Szekszárdi ház alagsorában ütött ki tűz. A tűzesetekről készült cikkeinket ide kattintva böngészheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában