Őrizetbe vétel

2022.11.17. 13:25

Közel a karácsony, művészi módon becsomagolta a migránsokat

Tíz illegális bevándorlót szállított egy lengyel férfi szerda este az M9-es autóúton – közölte csütörtökön a Tolna Megyei rendőr-főkapitányság.

TEOL

Fotó: Police.hu

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei november 16-án szerdán, nem sokkal este fél kilenc után állítottak meg egy magyar rendszámú autót az M9-es autóúton, a bogyiszlói lehajtónál. A kocsit egy 25 éves lengyel férfi vezette, aki tíz külföldit szállított a jármű utas- és rakterében – tájékoztatott megyei rendőr-főkapitányság. Az utasok közül heten szír állampolgárnak, egyikük irakinak, ketten pedig kurd-töröknek vallották magukat, de személyazonosságukat és Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Fotó: Police.hu

Az illegális migránsokat a Szekszárdi Rendőrkapitányságra szállították, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A lengyel sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a Tolna Megyei rendőr-főkapitányságon. Ezért a bűncselekményért, akár nyolc évre is ítélhetik. A 25 éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek az ügyészség felé letartóztatása indítványozására is. 

Az elmúlt napokban ismét rengeteg migránst fogtak el a rendőrök Tolna. A hétvégén három alkalommal összesen kilenc, hétfőn további tizenkilenc, kedden újabb három illegális bevándorlót fogtak el a megyében.

Mint azt megírtuk, minősített emberölés kísérlete és embercsempészés miatt emeltek vádat egy férfival és élettársával szemben. A páros közönyösen szemlélte, amint az általuk szállított migránsokat a rendőrök kiszabadítják a lángoló csempészjárműből az M9-es autóúton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában