Letért a hajózási útvonalról

2022.11.01. 09:00

Megfeneklett egy uszály Dunaföldvárnál

Hétfőn kora délután Dunaföldváron, a kemping melletti dunai szakaszon megfeneklett egy többrészes uszály. Valami okból letérhetett a kijelölt hajózási útvonaltól, mert a parthoz nagyon közel vesztegel - írta meg laptársunk, a Duol.hu hírportál.

Munkatársunktól

Forrás: Duol.hu

Az Isaccea tolóhajót lekapcsolták az uszályokról, majd megpróbált kimanőverezni a mélyebb víz irányába, ám nem sokkal arrébb fennakadt egy sóderzátonyon. A helyszíni beszámolók szerint a hajó legénység egy csáklyával, hosszú rúddal többször is méregette a víz szintjét, ami igen alacsony volt azon a területen. Az ukrán zászló alatt hajózó motoros, illetve a legénység hosszasan próbálkozott kimenekülni a fogságból, és ugyan jobbra-balra mozdult a hajó, de cikkünk írásakor még nem sikerült kijutni.

Forrás: Duol.hu

Az esettel kapcsolatban a BRFK kommunikációs osztálya az alábbi tájékoztatóval szolgált Duol.hu hírportálnak: 
„Október 31-én 14 óra körüli időben, Dunaföldvár szakaszán a Duna jobb partján egy tolóhajó akadt fent és nem tud tovább haladni. Az esemény során senki nem sérült meg, a hajóban rongálódás nem keletkezett. A jármű a hajózást nem akadályozza. A Dunai Vizirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai vízi közlekedés szabályainak megsértése miatt a hajó kapitánya ellen szabálysértési feljelentést tettek.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában