Vádemelés

2022.11.18. 11:08

Vendégházból lopott egy fiatal férfi Szekszárdon

Lopás vétség miatt emelt vádat egy 21 éves ráckevei férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: FotoDuets

A vádirati szerint a férfi júliusban egy szekszárdi vendégházban bérelt szobát. A távozását követően a férfi visszament az apartmanban hátrahagyott dolgaiért, azonban az általa korábban bérelt szobát ekkor már mások használták. A vádlott ennek ellenére bement a nyitva hagyott szobába, ahonnan ellopott egy mobiltelefont. A sértettet a lopással negyvenötezer forint kár érte, amely az eljárás során nem térült meg – közölte a Tolna Megyei Főügyészség.

A járási ügyészség a cselekmény elkövetését beismerő férfit szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és beleegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségével vádolja. Ez a bűncselekmény két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a korábban már jogerősen elítélt vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál azzal, hogy a járásbíróság kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában