Érkezik a csekk

2022.12.29. 10:01

A legmagasabb pénzbírságot harcolta ki magának egy BMW-s Tamásiban

A legnagyobb összegű büntetésre számíthat az az autós, aki Szenteste délutánján Tamásiban a megengedett sebesség csaknem háromszorosával közlekedett - adta hírül a Tolna Megye Rendőr-főkapitányság.

TEOL

A külföldi rendszámú BMW autópálya-tempóban közlekedett Tamásiban (Forrás: TMRFK)

Mint arról már többször beszámoltunk, Tamásiban és környékén számos kirívó gyorshajtást rögzítettek kollégáink az elmúlt pár hónapban. Ezúttal talán az idei év rekorderét kapták lencsevégre.

Szenteste délutánján folytattak sebességellenőrzést a városban, amikor egy külföldi rendszámú BMW közeledett a kamera felé. A készüléket kezelő, sokat látott egyenruhás maga is meglepődött a száguldozás láttán. Az autó sofőrje ugyanis – 126 méterre a traffipaxtól és a rendőrautótól – nem kevesebb, mint 140 km/órás sebességgel akadt lencsevégre. Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 50 km/h, a sofőr tehát csaknem 300 százalékkal lépte túl a sebességhatárt. A jármű vezetője ezért a „mutatványért” a legmagasabb összegű, 300 ezer forintos pénzbírságra számíthat.

Minden adat a képen (Forrás: TMRFK)

A rendőrség ezúton is felhívja a figyelmet, hogy mindenkit tartsa be a a szabályokat. Mint az a TMRFK közleményében olvasható, Magyarországon is óriási baleseti kockázatot jelent a gyorshajtás. A fentebb leírt sebességtúllépés esetén, lakott területen különösen, egy útra guruló labda, egy óvatlanul az úttestre lépő gyalogos vagy akár egy forgalmi okból lassító autós felbukkanása esetén lehetetlen elkerülni az ütközést.

A rendőrség mindenkit kér, hogy közlekedjen felelősséggel, hiszen az utakon nem csak magunkért, de embertársainkért is felelősek vagyunk cselekedeteinkkel!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában