Hajdan

2022.12.17. 17:30

Szénkéneg okozott hatalmas robbanást Szakcson

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna megyéből.

Sz. Á.

Illusztráció: Shutterstock

60 ÉVE „a kereskedelem a megyében is megkezdte a fenyőfák árusítását. Mintegy huszonötezer karácsonyfát hoznak forgalomba. Az idén kaptak elsőízben az üzletek a megyén belüli erdőkből fenyőfát. Például a szekszárdi és a bonyhádi járásba a Kárászi Erdőgazdaság mázai és szászvári erdészetéből hozták a fenyőfákat.”

60 ÉVE megyeszerte javában zajlottak a vadászatok. „Az évad fő vadja a nyúl, amelyből a vadászati idő alatt mintegy 15 ezer kerül kilövésre. Az apróvadak közül jelentősebb mennyiséget még a fácánból vadásznak, hozzávetőlegesen 8 ezer kerül puskavégre a szezonban.”

60 ÉVE „egy szakcsi lakos demizsonban tárolt szénkéneget, s hogy a párolgást megakadályozza, vizet öntött a tetejére. A hidegben a víz megfagyott, szétnyomta az üveget. A szakcsi férfi, érezve a szénkéneg szagát, cigarettával a kezében benyitott a szobába. Ebben a pillanatban hatalmas robbanás rázta meg a levegőt, kiszakította az ajtót, a födémet megemelte, megrongálta a falakat. A robbanás nyomán tűz keletkezett, meggyulladt az ágy, ágynemű. A szakcsi férfi csupán kisebb sérülést szenvedett.”

Hajdan sorozatunk korábbi részeit ide kattintva böngészheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában