Vádemelés

2022.12.05. 12:23

Rokonától lopott autót munkába járáshoz a szekszárdi fiatal

A Szekszárdi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette matt emelt vádat egy 19 éves fiatal férfi ellen, aki azonban a bűncselekmény elkövetésének idején még 17 éves, azaz fiatalkorú volt, tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2021. január 24-én kora reggel Szekszárdról Veszprémbe akart utazni munkavégzés céljából, azonban a megbeszéltek ellenére nem érkezett meg érte az a személy, aki gépkocsival dolgozni szállította volna. Ezért a vádlott úgy döntött, hogy engedély nélkül elviszi az unokabátyja, azaz a sértett közelben parkoló autóját, és majd azzal közlekedik a munkahelyére.

Ezért még reggel elment az unokabátyja lakására kávézni. Ott a falon lévő kulcstartóra akasztva megtalálta a gépkocsi indítókulcsát, amit észrevétlenül és engedély nélkül magához vett. Ezután a lakásból távozott és a ház előtt álló autóba ülve a 63-as számú főúton Veszprém irányába indult.

Délelőtt fél 11 környékén már a 8-as számú főúton haladt Székesfehérvár irányából Veszprém felé, amikor az intézkedő rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták, és ennek során megállapították, hogy a fiatalkorú vádlott nem rendelkezik vezetői engedéllyel, illetve hogy a járművet a tulajdonos beleegyezése nélkül vette el és használja.

A büntetlen előéletű, az elkövetéskor még fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában