Nagyszékelyi tragédia

2023.01.20. 18:09

Állatok pusztultak el a tűzben, lakhatatlanná vált a ház

Lakhatatlanná vált Nagyszékelyben az a Rákóczi utcai családi ház, amelynek először a melléképülete kapott lángra pénteken délelőtt, ám a lángok aztán a ház tetőszerkezetére is átterjedtek, tájékoztatta lapunkat Klubecz Istvánné polgármester.

Brunner Mónika

A település vezetője elmondta, hogy a családi ház födémszerkezete az oltás, majd az eső, havas eső miatt annyira átázott, hogy a lakók, egy négyfős család kénytelen volt elhagyni az otthonát. A házaspárnak és két kamaszkorú gyermeküknek több rokona él Nagyszékelyben, így vélhetően ideiglenesen meg tudják oldani a lakhatási problémájukat.

Fire-fighters,And,A,Burning,House
A családi ház tetőszerkezetére is átterjedt a melléképületen keletkezett tűz (illusztráció: Shutterstock)

A tűzesetben szerencsére egyikük sem sérült meg, mindannyian jól vannak. A házaspár tagjai dolgos emberek: a feleség a nagyszékelyi óvoda főszakácsa, a férje Simontornyára jár dolgozni.

A melléképületben sok állatot, szarvasmarhát, lovat, sertést, baromfit tartottak. A tűzoltóknak az állatok egy részét sikerült kimenteni, ám sajnos több elpusztult a tűzben. 

– Most ülünk össze a képviselőkkel, hogy megbeszéljük, hogyan tudjuk támogatni a családot, milyen összegű átmeneti segélyt tudunk biztosítani a számukra. A maximális segítséget szeretnénk megadni nekik – mondta Klubecz Istvánné. 

Norwegian,Firefighter,Trying,To,Put,Out,Flames,House,On,Fire
Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A polgármester emlékeztetett, hogy Nagyszékelyben a mostani tűzesetet megelőzően a múlt év októberében is leégett egy ház. Korábban viszont évtizedek óta nem történtek ilyen esetek a településen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában