Beavatkozások

2023.01.09. 13:50

Autószerelő műhely és a hozzá épített ház lángolt

Szabadtéri tüzekhez, kéménytűzhöz, de közlekedési balesetekhez is vonultak a tűzoltók a hétvégén. Hét tűzesethez és négy műszaki mentéshez riasztották az egységeket – közölte hétfőn a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

lllusztráció: Shutterstock

Lerakódott korom és kátrány égett vasárnap délután Váralján, egy Rákóczi Ferenc utcai lakóépület kéményében. A tűzesethez a bonyhádi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították az éghető anyagot a tüzelőberendezésből, továbbá értesítették a kéményseprőket. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap hajnalban Somogy vármegyébe riasztották a dombóvári tűzoltókat. Kadarkúton, a Nagy utcában egy háromszáz négyzetméter területű autószerelő műhely egészében, továbbá részben egy azzal egybeépített családi ház égett. A tűzoltórajok vízsugarak és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a keletkezett tüzet.

Növényi hulladék égett szombat délután Paks külterületén. A tűzesethez az érintett város hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Meggyulladt hulladékhoz riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat szombat este Szálkán, a Kossuth utcába. A beavatkozó tűzoltóegységek egy vízsugár segítségével fékezték meg a lángokat.

Pénteken Mágocson, a Dózsa utcában, szombaton pedig Bonyhádon, az elkerülő úton ütközött két személyautó. A műszaki mentésekhez az előbbihez a dombóvári, míg az utóbbi esethez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket, továbbá a forgalmi akadály megszüntetésében működtek közre.

Ágak és fűrészpor égett foltokban péntek délután Tolnán egy tüzép telepen. A tolnai önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Mint azt megírtuk, ismét bizonyította meglétének fontosságát egy szén-monoxid-érzékelő. Ezúttal vasárnap Szekszárdon, egy Mérey utcai lakásban jelzett a készülék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában