Kék hírek

2023.01.31. 12:16

Eltiltás hatálya alatt, ittasan quadozott a nagymányoki férfi

Az elmúlt napokban 11 ittas sofőrrel szemben intézkedtek a tolnai zsaruk - olvasható a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Mint arról tegnap már beszámoltunk, január utolsó hétvégéjén hat anyagi káros baleset történt a vármegye útjain. Január 30-án, hétfőn viszont nem érkezett balesetről bejelentés a rendőrségre.

Ittas sofőr azonban a tegnapi napon is akadt, mégpedig három is. Szekszárdon reggel nyolc óra után röviddel egy helyi férfinél mutatott pozitív értéket a szonda. Tolnán este tíz után egy helyi fiatalembert bírságoltak a kollégák hasonló ok miatt. Györkönyben pedig egy nővel szemben kellett intézkedni ittasság miatt, esetében büntető feljelentés készült.

A kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

A hétvégi közúti ellenőrzések során megyeszerte akadtak olyan járművezetők, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Öt esetben közigazgatási bírsággal zárult az intézkedés, míg három férfi ellen büntetőfeljelentést tettek a járőrök.

A legkirívóbb eset Nagymányokon történt vasárnap délután, ahol egy 49 éves helyi lakost igazoltattak a rendőrök. A férfi egy nagy teljesítményű quaddal közlekedett, azon hatósági jelzés és biztosítás sem volt. A nyilvántartó adatai szerint a férfi nem rendelkezik a jármű vezetéséhez megfelelő képesítéssel, ráadásul a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt is áll. Végül a szonda is pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások további mintavételre előállították és büntető eljárást indítottak ellene.

Man,On,Atv,Rides,On,A,Dirt,Road.,Powerful,Transport.
Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában