Zavartalan a forgalom

2023.01.11. 17:36

Jogsi nélkül száguldott a halálba a harminc éves előszállási férfi

Egy motoros kanyarodó traktor két pótkocsija közé hajtott az 5111-es úton - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Véget ért a helyszínelés az 5111-es úton

Forrás: BAON

Fotó: Pozsgai Ákos

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű baleset történt 2023. január 11-én nem sokkal délután háromnegyed egy előtt Bölcske és Dunaföldvár között. Egy pótkocsis traktor vezetője haladt Dunaföldvár felé, amikor egy kereszteződésben balra akart kanyarodni. A kanyarodást a mezőgazdasági vontató sofőrje meg is kezdte, amikor mögötte érkezett egy motoros, aki a traktor két pótkocsija közé hajtott.

A 30 éves előszállási férfi életéért hosszú ideig küzdöttek a mentők, azonban a gyors orvosi segítség ellenére sem sikerült megmenteni. A motoros nem rendelkezett a jármű vezetéséhez szükséges képesítéssel, és feltehetően nem megfelelő sebességgel közlekedett, ráadásul a motor műszaki érvényessége is több mint egy évvel ezelőtt lejárt.

Forrás: TMRFK

A rendőrök kérnek minden közlekedőt, hogy mielőtt útnak indulnak, mérjék fel az időjárási viszonyokat. A téli útviszonyok között, még ha néhány órára ki is süt a nap, a motor tapadása a hideg aszfalton nem olyan, mint a melegebb időben. Télen, amennyiben nem muszáj, ne üljenek motorra! Használják autóikat vagy a közösségi közlekedési eszközöket!

A sebességhatárokat pedig mindig tartsák be, hogy a váratlan helyzetekben is megfelelően tudjanak reagálni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában