Társadalmi szerepvállalás

2023.01.18. 14:13

Vérüket adták a Tolna vármegyei tűzoltók

A rendvédelmi szervek mindig szem előtt tartják a társadalmi szerepvállalást. Idén első alkalommal, a korábbi hagyományoknak megfelelően folytatódott a véradás a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületének ebédlőjében – adta hírül a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

TEOL

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szerdán a Magyar Vöröskereszttel közös szervezésű váradáson huszonhárman nyújtották karjukat a katasztrófavédelem hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársai, valamint a honvéd bajtársak.

Január 18-án honvéd, tűzoltó és civil hozzátartozója is egyaránt vérét adta, hogy ezáltal hozzájáruljon Magyarország vérkészletéhez. A vér nélkülözhetetlen része a gyógyításnak. Élő anyag, semmi mással nem pótolható. Egyetlen véradás három emberéletet menthet meg. Az életmentő, valamint a nagyobb műtétek, és bizonyos életmentő kezelések pótolhatatlan feltétele a rendelkezésre álló - beteg vércsoportjának megfelelő - vérkészítmények megléte, felhasználhatósága. Az önkéntes véradások ezeknek a vérkészítményeknek a meglétét biztosítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában