Nyomozás

2023.02.18. 16:35

Állatok hordhatták szét a Paksnál talált emberi testrészeket

Nem találtak bűncselekményre utaló nyomot a február 16-án Paksnál talált emberi testrészek, illetve a helyszín vizsgálatakor – mondta el kérdésünkre Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

S. V.

A rendőrség állampolgári bejelentés nyomán vonult február 16-án a helyszínre, egy Paks melletti erdős, fás területre, ahol  az erősen bomlásnak indult testrészeket megtalálták – tájékoztatott Komlósiné Kiss Anett. Hozzátette, a testrészekre – melyek fél éve lehettek a helyszínen – három helyen, ám egymástól legfeljebb ötven méteres távolságra bukkantak. A testrészeket feltehetően állatok hordták szét – tudatta a szóvivő. 

Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kiemelte, bűncselekményre utaló nyomot sem a testrészek, sem pedig a helyszín vizsgálatakor nem találtak.  A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében indított vizsgálatot annak érdekében, hogy megállapítsák a holttest személyazonosságát. A szóvivő elmondta, ez utóbbi kapcsán vannak feltételezéseik, de a személyazonosságot az elvégzendő DNS-vizsgálat fogja minden kétséget kizáróan megállapítani.

Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mint azt a rendőrség közleménye alapján korábban megírtuk: „A holttest tekintetében fogstátusz megállapítására nem volt lehetőség, mivel az alsó állkapocs hiányzott. A koponyacsont felső állkapocs részében szintén nem voltak láthatóak fogak”.

 

Címkék#holttest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában