A DNS-vizsgálat dönt

2023.02.22. 20:00

Cáfol a rendőrség az ürgemezei halott ügyében

A rendőrség cáfolja a paksi Ürgemezőn talált holttesttel kapcsolatos, bűncselekményt sejtető feltételezéseket, erről Végh Lajos Paks Rendőrkapitánya beszélt a Paks FM-nek.

Gazsó Rita

Illusztráció: Shutterstock

Nekünk is felkavaró eset ez, amelynek hátterében egy emberi sors és tragédia áll, de mindenek előtt szeretném megnyugtatni a közvéleményt, hogy nem igazak azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy a város különböző pontján feldarabolt emberi maradványokat talált a rendőrség – nyilatkozta Végh Lajos, Paks Rendőrkapitánya szerda reggel a Paks FM-en, ahol elmondta, egy bizonyos jól körbehatárolható területen található emberi maradványokról van szó.

Mint lapunk is megírta, múlt hét csütörtökökön egy közelben élő férfi gyalogos útja során emberi maradványokra bukkant az Ürgemezőn, egy forgalmas úthoz közeli tisztáson. Értesítette a rendőrséget, a bejelentést követően a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai az ilyenkor szokásos módon helyszíni szemlét tartottak, amelynek során több egymáshoz közeli helyszínen egy női holttest darabjait találták meg. 

– Miután a bomlás olyan előrehaladott állapotban volt, hogy hiába volt nála személyi okmány, nekünk jelen pillanatban a rendőrségi protokollnak megfelelően muszáj ismeretlen személyként azonosítani egészen addig, amíg teljes bizonyossággal meg nem állapítja azt igazságügyi orvosszakértő, hogy ki is az a személy, akit találtunk – hangsúlyozta a rendőrkapitány. Hozzátette: a szakmai protokoll része a hivatalos rendőrségi portálon, ismeretlen holttest körözéséről szóló tájékoztatás megjelentetése is. 

Ez nyilvánvalóan sok félreértést generálhatott, miként az is, hogy a korábbi rendőrségi hírekben is ismeretlenként hivatkoztak az elhunytra. A holttestet megtaláló Dóczi István az általa látottak és egyebek mellett a hiányzó fogazatról publikussá vált hírek alapján gondolhatta úgy és osztotta meg lapunkkal azt a feltételezését, amely szerint bűncselekményt történhetett.

– Tehát nem nem ismeretlen az elhunyt, tudjuk már, hogy milyen körülmények között élhetett, merre járhatott és kikkel tarthatta a kapcsolatot. Nekünk az a dolgunk, hogy ezt pontosan feltárjuk – fogalmazott Végh Lajos, aki hozzátette: az elsődleges vizsgálatok alapján bűncselekményre utaló jel nincs, így a nyomozás közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatódik. Szerinte ami minden kétséget kizáróan bizonyítja majd a személyazonosságot, az a DNS-vizsgálat lesz, amely során összehasonlítják az elhunyt és feltételezhető családtagjának a mintáját. Ez bizonyíthatja majd a halálnemet és zárhatja ki teljes bizonyossággal az idegenkezűséget is. 

A rendőrkapitány hangsúlyozta, a vizsgálat szakértők munkájára alapozva megnyugtató állásfoglalással zárul majd. Az elhunyt személyről egyébként annyi derült ki a műsorban, hogy a környéken bérelt tanyát, ott élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában