Hálózat

2023.02.28. 20:45

Négy vármegyében, közte Tolnában árulták a drogot

Huszonnyolc emberrel szemben emelt vádat a Siklósi Járási Ügyészség, amiért több megyére kiterjedő kábítószer-értékesítési láncolatot működtettek több mint egy esztendőn keresztül.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Impact Photography

A Baranya Vármegyei Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottaknak - akik közül hatan kereskedői tevékenységet végeztek a bűnözői csoporton belül - jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt kell felelniük a bíróság előtt.  

A vádirat szerint a több megyére kiterjedő kábítószerhálózat egymással párhuzamosan két - amfetamint és kokaint, illetve marihuánát és extasyt forgalmazó - értékesítési láncolatot működtetett. A hálózat élén állók szerezték meg a kábítószert, amelyet az alattuk elhelyezkedő dílerek útján terjesztettek Baranya, Fejér, Pest, illetve Tolna vármegyében.

A kereskedők 2020-tól kezdődően az elfogásukig eltelt több mint egy év alatt jelentős mennyiséget meghaladó kábítószert értékesítettek.  A kábítószer-kereskedő vádlottak közül négyen jelenleg is letartóztatásban vannak, míg két vádlottal szemben egyezségkötésre került sor - olvasható a vádhatóság kommünikéjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában