Katasztrófavédelem

2023.02.06. 09:30

Tesztelik a lakossági riasztó rendszert Tolnában

Tesztelik a MoLaRi és LTRR rendszer szirénáit hétfőnTolna vármegyében.

TEOL

Szirénapróbát tart a katasztrófavédelem a megyében. (Fotó: TMKI)

Tesztelik a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer (MoLaRi), valamint a paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetébe telepített Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer (LTRR) szirénáit – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A MoLaRi rendszer tesztjét délelőtt 11 órakor, az LTRR szirénák „morgató”, azaz csökkentett üzemű próbáit 13 órakor végzik. A riasztórendszerek hangszórói alkalmasak arra, hogy veszély esetén a környezetükben élő lakosságot tájékoztassák a követendő magatartási szabályokról. A „Figyelem ez próba, figyelem ez próba” felhívás után egy 6 másodpercig tartó mélyről induló fel, majd lefutó hangjelzést hallhatunk. „A próbának vége, a próbának vége” felhívással zárul a fent említett rendszerek tesztelése. A lakosságnak a próbákkal kapcsolatban semmiféle teendője nincs – tudatta az igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában