Garázdaság

2023.03.24. 13:10

A férfi megütötte, leköpte és a nyakát szorongatta két fiúnak egy gyermekotthon udvarán

A Szekszárdi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 33 éves, büntetett előéletű férfi ellen - értesültünk a Tolna Vármegyei Főügyészségtől.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A vádirat szerint 2022. május 25. napján dél körül a vádlott az egyik Tolna vármegyei gyermekotthon lakásotthonához ment, ahol a saját kiskorú gyermeke is nevelkedik. Az erősen ittas vádlott a kerítést átugorva bement az intézet udvarára azzal, hogy a fiának csomagot hozott. Az udvaron tartózkodó nevelő közölte a vádlottal, hogy a gyermeke jelenleg éppen nincs az intézetben, ezért a csomagot majd átadják a részére. Emellett, mivel ekkor nem volt látogatási idő, a nevelő távozásra szólította fel a vádlottat, aki el is indult a kapu felé.

Két ott tartózkodó gyermekkorú nevelt, egy 12 és egy 14 éves fiú a kijárat irányába kikísérték a vádlottat, mivel ismerték őt. Miközben beszélgettek, a vádlott váratlanul előbb a 12 éves gyermeket tenyérrel homlokon ütötte és leköpte, majd rögtön ezután a 14 éves fiú nyakát két kézzel megfogta, kissé megszorította, és felszólította, hogy ne merje bántani a fiát. Ezt követően kétszer tenyérrel pofon is ütötte a fiút, majd elengedte. A fiú azonnal elszaladt és szólt a nevelőnek, a vádlott pedig kimászott a kapun és elfutott.

A gyermekkorúaknak a cselekmény következtében sérülése nem keletkezett. A vádlott erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a gyermekotthon területén és az utcán tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen, illetve a két nevelt gyermekben ténylegesen is ijedséget, riadalmat okozott.

A vádlott speciális bűnismétlő, mivel nem sokkal korábban, 2022. év márciusában felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt ítélte el a Dombóvári Járásbíróság. Vele szemben a járási ügyészség elzárás büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában